Västra Götaland – info@swedishtaco.se – 070 827 10 10

Our Story

I många år pratade jag och Sebastian om att starta en restaurang tillsammans. Alltför många gånger hade vi käkat på pizzerior, populära lunchställen och hamburger-hak och kommit med våra åsikter om vad vi hade kunnat göra så mycket bättre.

 

I maj 2016 bestämde vi oss för att ta tag i saken och verkligen leva upp till våra ord. Efter att ha hittat den "perfekta" husvagnen på blocket kände vi båda hur en dröm skapades. Från ingenting hade vi målat upp en vision om att skapa en food truck business och på ett eller annat sätt, visste vi att just DEN husvagnen var som menad för oss. Då säljaren hade missat att ange sitt telefon-nummer kontaktade vi honom på mail, utan att finna någon lycka. Det enda vi visste var att han hette Marcus och bodde i Lund. Vi sökte på alla människor enligt våra kriterier och fann 43 resultat. Det återstod ingenting annat än att börja ringa och med en viss tur lyckades vi till slut få tag på den rätte mannen.

 

"För att husvagnen skulle bli vår var vi tvungna att hitta den rätte säljaren. 1 av 43 Marcus som bodde i Lund skulle visa sig vara den rätte"

 

Tillsammans med 30 andra potentiella köpare var vi inte ensamma om vårt intresse för husvagnen. Genom skicklig förhandling och en extra slant gjorde vi affären möjlig under kravet att vi skulle komma ner samma kväll vilket vi självklart gjorde. Några mil senare kunde köparen ta farväl av sin 40 år gamla (och extremt välbehållna) husvagn som i den stunden kröntes till The Swedish taco-vagn.

 

"Risken vi tog kändes given för oss båda"

Dagen därpå befann vi oss i ett momentum. Köpet av husvagnen var det största steget vi kunde ta mot att göra food truck drömmen till verklighet och vårt agerande hade gett oss blodig tand på större steg framåt. Rätt som det var hade vi fått vår första event-bokning och vi hade allt ifrån att lägga golv till att köpa knivar kvar framför oss innan vi skulle vara redo att servera. Sju dagar hade vi på oss. Hårt jobb från tidig morgon till sen kväll krävdes för att få färdigt allting, och till slut nådde vi ett resultat. Vi var äntligen redo att göra debut, och detta på vår hemmaplan under Lerums-dagen.